Anamnese
De podoloog start het onderzoek met het controleren van de algemene gegevens. Uw klacht wordt besproken. De podoloog probeert een zo duidelijk en uitgebreid mogelijk beeld te krijgen. Denk hierbij aan vragen zoals; wanneer zijn de klachten ontstaan? Zijn de klachten plotseling of geleidelijk aan onstaan? Kunt u de pijn aanwijzen / omschrijven?

Zodra de klacht duidelijk is zal er verder gegaan worden met het onderzoeken van de schoenen.


Ganganalyse

Tijdens de ganganalyse wordt beoordeeld hoe u loopt. Hoe wikkelt u af? Hoe is de pas lengte? Hoe is de houding van het lichaam?

Inspectie en palpatie in stand.

Na de ganganalyse wordt de houding in stand beoordeeld. Eventueel kan de podoloog u hierbij ook vragen bepaalde testen in stand uit te voeren. Hierbij bekijken we ook andere delen van uw lichaam, zoals uw rug, heupen en knieën.

Inspectie en stand zittend of liggend.

Na de inspectie en palpatie in stand gaat de podoloog verder met het onderzoek terwijl u hierbij op de behandeltafel zit of ligt. Hier wordt begonnen met de palpatie van algehele voet alsmede palpatie van de pijnlijke plek. Vervolgens worden er ook een aantal actieve en passieve testen uitgevoerd.

Echografie

In sommige gevallen zal de podoloog ook in de voet willen kijken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een echoapparaat. Door in de voet te kunnen kijken zal de diagnose beter vastgesteld kunnen worden.

Drukmeting podobaroscoop

Op de podobaroscoop ( een voetspiegel), kan de drukverdeling en stand van de voet beoordeeld worden. Ook hier worden mogelijk weer wat metingen en testen gedaan.

Afdruk digitale voetscanner

Vervolgens wordt er afdruk gemaakt van de voeten met een digitale voetscanner. Hier wordt de voet precies opgemeten zodat een evnetueele zool goed op maat gemaakt kan worden.

Advies

Zodra de podoloog alle gegevens heeft verzameld zal de podologische diagnose met u besproken worden. Hierin zal ook een behandelplan advies gegeven worden. Ook wordt er een schoenadvies gegeven betreft welk type schoen het beste bij uw voet / klacht past.


Bron: Stichting LOOP

Locatie Loenen

Locatie Brummen

Locatie Amsterdam

openingstijden