Zooltherapie

In onze praktijken worden de zolen op maat gemaakt. Een uitgebalanceerde zool kan u steun geven of juist druk verlichten en kan zelfs de stand van uw complete lichaam corrigeren. Afhankelijk van de diagnose kan er gekozen worden voor een wat dikkere of juist voor een hele dunne zool. Ook kan het een wat hardere stevige zool worden of juist een hele zachte.  Omdat geen voet en klacht gelijk is, zijn alle zolen maatwerk en is alles mogelijk.

Taping

Taping wordt vaak gebruikt als ondersteuning of als in afwachting van de definitieve therapie. De tape heeft als doel een band, spier of pees direct te ontlasten waardoor er snel pijnverlichting ontstaan. Soms kan tapen voor een langere tijd nodig zijn om zo snel mogelijk de ingezette therapie te laten helpen.

Orthese

Een orthese is een op maat gemaakt silicone teenstukje. Scheve, kromme, hamer- en klauwtenen die klachten geven kunnen vaak goed behandeld worden met een orthese. Daarbij ontlast een orthese drukplekken tussen of op de tenen. Bij het ontbreken van één of meerdere tenen kan een prothese de ruimte tussen de tenen en in de schoen opvullen. Dit voorkomt dat de andere tenen naar elkaar toe gaan schuiven.

Oefeningen

Voetoefeningen kunnen gegeven worden om de voetspieren te versterken. Hierdoor kan soms de stand van de voet of het looppatroon verbeteren. In sommige gevallen zijn voetoefeningen alleen voldoende, in andere gevallen zal het een onderdeel van het behandelplan zijn en zal er hiernaast nog een andere behandeling in worden gezet.


Bron: Stichting LOOP

Locatie Loenen

Locatie Brummen

Locatie Amsterdam

Oefeningen:

Oefening 1: Op één been staan

Oefening 2: Op één been op tenen staan met een gestrekt been.

Oefening 3: Op één been op tenen staan met een gebogen been.

Oefening 4: Op de tenen gaan staan.

openingstijden